Atferdsproblem

Atferd

Om du har atferdsproblemer med katten din eller trenger generelle råd om kattehold kan Kattekonsulenten hjelpe.

Atferdsproblem


Å være katteeier kan være svært givende, men kan også være utfordrende og skape mye frustrasjon.

Kanskje tisser katten din utenfor kattedo, vekker deg på natten, er aggressiv, krangler med de andre kattene eller ødelegger møbler? Du er ikke alene om slike utfordringer.


Jeg ønsker å hjelpe katten din og deg. Sammen kan vi finne ut hvorfor katten din gjør som den gjør og se på løsninger og tiltak for å gjøre det bedre å være katt og katteier.


Dette skjer via en atferdskonsultasjon hjemme hos deg, online eller via telefon. Avhengig av problemet, hvor dere bor i landet og hvor mye hjelp dere ønsker eller trenger.


Send en mail med en beskrivelse av problemet til katteatferd@gmail.com. Jeg holder til i Vestby i Akershus/Viken.

 

Kattehold


Rådgiving ved for eksempel forberedelser til ny katt/kattunge, optimalisere katteholdet, introduksjon av katt til baby, annen katt eller hund.

Atferd og helse henger ofte sammen

Ved tissing utenfor kattedo og ved agressjon eller andre atferdsproblemer kan sykdom og smerter være årsak eller utløsende faktor for atferdsproblemet. Derfor bør veterinæren din ha tatt en undersøkelse av katten før vi går igang med atferdstiltak.


Ved hjemmebesøk kan det være at jeg gjør en klinisk undersøkelse av katten din. Men jeg tar ikke blodprøve, røntgen eller andre prøver. Ofte er dette nødvendig for å avdekke sykdom. 


Bare ta kontakt på katteatferd@gmail.com om du lurer på noe.


Prisen og beskrivelse av tjenester finner du her.

Hvordan foregår en atferdskonsultasjon?

Send meg en mail der du kort beskriver atferdsproblemet. Du vi få tilsendt et sprørreskjema som er til hjelp for å kartlegge problemet. Vi avtaler tid for en atferdkonsultasjon.

Om jeg kommer hjem til deg kan det være jeg gjøre en undersøkelse av dyret/dyrene, jeg observerer og vi prater sammen.  Vi prater om atferdsmodifiserende tiltak og eventuell terapi for å endre atferden.

Du får tilsendt en skriftlig oppsummering og en tiltaks/treningsplan i etterkant. Atferdsmodifiserende tiltak kan være forandring av rutiner, miljø, øvelser og trening. Atferdskonsultasjonen er inkludert oppfølging per telefon eller mail om ønskelig. Av og til er det nødvendig med oppfølgingstimer.